Om Bodycheck

Bodycheck bildades 2013 och kliniken ligger sedan starten på Linnégatan i Göteborg. På Bodycheck är målet att kunna hjälpa alla som har någon form av besvär i rörelseapparaten. Vi behandlar alla typer av besvär från rörelseapparaten oavsett om det är arbetsrelaterat eller idrottsrelaterat. Här får du hjälp med till exempel ryggskott, nackspärr, spänningshuvudvärk, ischias, löparknä, axelbesvär, tennisarmbåge, musarm eller hälsporre.

Som naprapat arbetar man med att korrigera orsaken till smärta. Därför är det viktigt att klargöra var besvären kommer från, hur de uppkom samt vad du som patient ska fokusera på mellan varje behandling. Att göra patienten delaktig i behandlingen med olika hemövningar är nyckeln för bästa resultat på både kort och lång sikt.

I sin behandling använder naprapaten sig av manipulationstekniker för lederna och för mjukdelarna använders dry needling, triggerpunktsbehandling, massage och stretch. Som komplement till detta finns det även en stötvåg på kliniken samt ett flitigt användande av kinesiologitejp. En viktig del är att göra patienten delaktig i behandlingen genom tydliga förklaringsmodeller samt hemövningar.

Först ta bort smärtan. Sedan se till att den inte kommer tillbaka.

Ambitionen är att hela tiden utvecklas och bli bättre som naprapat. Detta uppnås genom att regelbundet gå på kurser och utbildningar som berör den senaste forskningen inom manuell medicin, idrottsmedicin och rehabilitering.

Vi är legitimerade av socialstyrelsen, medlemmar i Svenska Naprapatförbundet samt innehar gällande patientförsäkringar.

Ett besök hos oss

För att kunna ge dig bästa tänkbara behandling behöver vi först få veta lite mer kring din sjukdomshistoria innan vi gör en grundläggande undersökning. Därefter anpassar vi behandlingen för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. En behandling kan skilja sig mycket från person till person och innehålla olika manuella tekniker samt träning och rådgivning. Ett besök hos oss tar ca. 30 minuter och du får oftast klä av dig tröja och byxor när vi undersöker och behandlar dig.

Vår arbetsmodell ser ut så här:
• Analysera: Vi förhör oss om dina besvär och undersöker dig grundligt.
• Förklara: Vi går igenom vad vi tror orsakar dina besvär och gör en plan och sätter upp mål för din utveckling.
• Behandla: Vi behandlar dig och försöker lindra smärtan och återställa funktionen.
• Förebygga: Genom hemövningar utvecklar vi dina svagheter till styrkor för att du ska förhindra  att besvären kommer tillbaka.

Prislista

Naprapatbehandling: 720 kr

Frisksvårdsbehandling: 900 kr

Gummiband: 100 kr

Kinesiologitejp: 180 kr

Samarbetspartners

Patrik Ohlqvist

Idrottsskadeexperten