Dry needling

Om dry needling

Dry needling är en teknik där man använder sig av akupunkturnålar för att upphäva besvär och smärta i en muskel.  Genom att arbeta med nålen i muskelns triggerpunkter vill man få till en lokal effekt som ökar cirkulationen i muskeln och gör att den slappnar av.

Nålarna som vi använder oss av på Bodycheck är sterila engångsnålar.

När nålen träffar triggepunkterna aktiveras ”the local twitch response” som kan kännas som en elektrisk krampkänsla i muskeln. Krampkänslan kan efter en behandling kännas i en till två dagar som om man har en ordentlig träningsvärk, men på de flesta är den känslan helt borta ett par timmar efter behandlingen.

Att tänka på före, under och efter behandling med dry needling

Vissa patienter kan uppleva ett visst obehag vid aktiveringen av muskelknuten och jag som terapeut stämmer hela tiden av att det känns ok för dig som patient. Naturligtvis är detta inte en behandlingsmetod för dig som tycker att det är obehagligt med nålar.

Nålarna som vi använder oss av på Bodycheck är sterila engångsnålar.

Dry needling är ett ypperligt komplement till övriga behandlingstekniker och kan användas till många olika sorters muskulära besvär till exempel:

  • Spänningshuvudvärk

  • Långvarig nack eller ryggsmärta

  • Ryggskott

  • Nackspärr

  • Tennisarmbåge

Välkommen till BodyCheck
Naprapatklinik i Göteborg.

Vi finns på Linnégatan 36B
i centrala Göteborg.

En naprapatklinik med mångårig erfarenhet.

Vi har en inriktning mot idrottsskador och dess rehabilitering men självklart är alla välkomna hit, elitidrottare som motionär, gammal som ung, hantverkare som kontorsarbetare. Här får du hjälp med till exempel löparknä, tennisarmbåge, ryggskott, nackspärr och spänningshuvudvärk.

Exempel på våra kunder/samarbetspartners