Naprapat

Om naprapati

Naprapater är experter inom manuell medicin och det innebär att händerna är våra verktyg som vi använder oss av i de olika behandlingsteknikerna. Som naprapat undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar  vi smärttillstånd och nedsatt funktion i rörelse- och stödjeorganen även kallad rörelseapparaten. Syftet är att identifiera och behandla besväret och även bakomliggande orsak. Som naprapat utgår vi alltid från helheten och tar hänsyn till såväl kroppsliga som psykologiska och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår. Då människan är en komplex maskin gäller det att förstå hur svagheter eller inskränkningar kan påverka en helt annan del av kroppen. Bland våra patienter finns såväl yngre som äldre och allt från elitidrottare till mindre fysiskt aktiva människor med akuta, subakuta eller kroniska besvär.

Vi använder oss av olika behandlingstekniker där manipulation och mobilisering som syftar till att återskapa funktion i leder kombineras med massage, triggerpunktsbehandling, bindvävstekniker och stretching riktade mot kroppens mjukdelar. Som komplement i våra behandlingar använder vi på Bodycheck oss även av stötvåg, dry needling samt kinesiologitejp.

En viktig del i behandlingen är att på ett tydligt sätt förklara för patienten vad det är som gör ont, varför det gör ont, orsak till smärtan samt prognos. Om man som patient förstår sin smärta så blir det även lättare att hantera den samt vara medveten om hur förloppet kan förmodas se ut.

Att ge hemövningar är en självklarhet för oss och övningarna anpassas hela tiden utefter de besvär som du har samt efter de framsteg som görs i behandlingarna. Övningarna varierar från enklare stretch-och rörelseövningar till tyngre styrkeövningar.

Utöver att behandla nedsatt funktion och smärta i ryggradens alla delar behandlar en naprapat även besvär från alla kroppens övriga leder samt specifika smärttillstånd och diagnoser som till exempel:

  • Ryggskott

  • Nackspärr

  • Spänningshuvudvärk

  • Musarm

  • Tennisarmbåge

  • Muskelbristningar

  • Ischias

  • Löpar- och hopparknä

Behandlingen

För att uppnå bästa behandlingsresultat är det av största vikt att involvera patienten i sin egen behandling. Detta görs genom att kombinera behandlingen med hemövningar som är individuellt anpassade efter syfte, behov och träningsgrad. Övningarna kan sedan bakas in i din ordinarie träning för att på så sätt förebygga att besvären återkommer. 

Utöver behandlingar på kliniken görs även besök ute på företag eller idrottsevenemang.

Välkommen till BodyCheck,
naprapat i Göteborg.

Vi finns i samma lokal som Ortopedmedicinska Institutet på Erik Dahlbergsgatan 14
i centrala Göteborg.

En naprapatklinik med mångårig erfarenhet.

Vi har en inriktning mot idrottsskador och dess rehabilitering men självklart är alla välkomna hit, elitidrottare som motionär, gammal som ung, hantverkare som kontorsarbetare. Här får du hjälp med till exempel löparknä, tennisarmbåge, ryggskott, nackspärr och spänningshuvudvärk.

Exempel på våra kunder/samarbetspartners